Lainaa Virosta (2019) – Kannattaako Hakea?

EU:n sisällä on rahan vapaaliikkuvuus, jonka takia suomalaisetkin saavat aivan vapaasti hakea lainaa Virosta tai muista EU -maista jos niin haluavat. Kannattaako näin kuitenkaan tehdä, vai ottaa vain se laina Suomesta?

Iso syy miksi Virosta voisi lainaa hakea on se, että siellä on käytössä sama valuutta kuin meillä Suomessa. Eri valuutoissa lainaaminen tuo aina enemmän riskiä, sillä valuuttakurssien vaihtuminen voi tehdä lainasta entistä kalliimman, tai myös joskus halvemman. Pahimmillaan se voi kuitenkin johtaa todella pahoihin ongelmiin kuten 90-luvun lamasta opittiin, jonka takia sitä ei kannata tehdä ellei todella tiedä mitä on tekemässä.

Lainaa Virosta

Tätä riskiä ei kuitenkaan ole kun lainataan Virosta, ja tämän takia osa suomalaisista onkin harkinnut lainan hakemista ulkomailta. Syitä tälle on monia, kuten mahdollisuus saada edullisempaa lainaa ja joidenkin idea saada lainaa ilman luottotietoja kun hakee sitä ulkomailta.

Valitettavasti luottotietojen puutetta ei yleensä paikkaa se että lainaa haetaan ulkomailta, sillä ulkomaalaiset tarkistavat suomalaisten luottotiedot siinä missä paikalliset lainapaikatkin, varsinkin kun puhutaan naapurimaasta. Tämän takia et saa lainaa ilman luottotietoja sen paremmin Virosta kuin Suomestakaan, ainakaan yleensä luotettavista paikoista. En nyt sano että sitä ei tapahtuisi, mutta sen varaan ei kannata laskea ja olisin hieman skeptinen paikoille jotka tälläistä lainaa edes myöntäisivät.​

Mitä tulee toiseen kohtaan, on totta että joskus lainaa ulkomailta saa halvemmalla kuin Suomesta. Onko tämä alennus kuitenkin hintansa väärti? Katsotaanpa tilannetta hieman tarkemmin.

Kannattaako hakea pikavippi tai lainaa virosta?​

Suurin etu miksi hakea pikavippi Virosta on yleensä se, että sitä voisi saada edullisemmin. Paremmilla ehdoilla sitä harvemmin saa, ja vippimarkkinat ovat Suomessa selvästi tiukemmin säädellyt kuin monessa muussa maassa. Suomen pikavipit ovat keskimäärin sieltä edullisemmasta päästä verrattuna moniin maihin.

Nykyään on myös mahdollista hakea joistakin Virolaisista pankeista lainaa suoraan netin kautta ihan suomeksi, heidän tuodessaan tuotteensa myös suomalaisten tarjolle. Mitä näitä tarjouksia kuitenkin olen katsonut, saa lainaa ihan yhtä hyvillä ehdoilla ja hinnoilla muistakin paikoista, kun tietää mistä kannattaa sellainen hakea.

Mitä sitten on riskinä silloin, jos otetaankin laina Virosta? No isoimpina ovat mm.​

 • Toimit ulkomaalaisen toimijan kanssa, ja jos riitaa tulisi, joudut todennäköisesti hoitamaan asiaa Viron lakien ja tuomioistuinten mukaan.
 • Suomalaiset lainanantajat joutuvat rekisteröimään itsensä lainaajarekisteriin, joka aika hyvin estää epäluotettavien toimijoiden tulemista markkinoille. Virossa on vaikeampi tietää kuinka luotettava laina kyseessä on.
 • Monet kuluttujaa ja tässä tapauksessa lainaajaa suojaavat pykälät ja asetukset eivät päde ainakaan yhtä hyvin ulkomailta lainatessa.

Yleistyksenä sanoisinkin, että nykyisillä lainamarkkinoilla ei ole oikein niin merkittävää etua hakea pikalaina Virosta, että se kannattaisi tehdä. Riskit ovat kovemmat, mutta edut jäävät todella pieniksi, jos niitä on edes ollenkaan. Asia voi olla eri todella suurissa lainoissa, mutta normaaleissa kuluttajille tarjottavissa lainoissa en suosittele ainakaan yksin lähtemään etsimään Virosta sitä parempaa lainaa.

Jos katsotaan vaikka näitä seuraavia suomalaisille tarjolla olevia lainoja, niin niistä sopivan ja vaikka edullisimman valitseminen antaa useimmille aivan hyvän lainan, ilman että tarvitsee alkaa riskeerata ja kikkailla ulkomaalaisten lainojen haun kanssa.

(HUOM! On eria asia hakea lainaa ulkomaalaiselta toimijalta joka tarjoaa sitä Suomessa ja on täällä rekisteröitynyt, kuin jos paikalla ei ole virallista toimintaa Suomessa. Tämä artikkeli käsittelleekin tuota jälkimmäistä tilannetta)​

Tässä onkin juuri uudistuksen jälkeen päivittämämme lista parhaista pikalainoista ja nopeista lainoista mitä netissä on tarjolla vuonna 2019. (Lista päivitetty syyskuussa 2019)

Ferratum
 • Lainaa 10 - 2000€ 
 • Ikäraja 21 v
 • Uusille lainaajille tarjolla 30 päivän koroton pikalaina

Uudistunut Ferratum tarjoaa nykyään joustavaa luottoa jota voi nostaa käyttöönsä ensimmäsen noston jälkeen täysin 24/7 kellon ympäri.

Uusille asiakkaille tarjolla oleva 30 päivän koroton maksuaika ja ilmainen ensinosto tekeekin tästä erityisesti heille erään kovimmista tarjouksista pikalainojen suhteen vuonna 2019!​

Bondora
 • Lainaa 500 - 10000 € 
 • Ikäraja 21v
 • Nopeasti saatava laina edullisella korolla ja monilla laina-ajoilla

Bondoran kautta voit hakea suoraan edullista hieman kookkaampaa lainaa. 

Lainan saat nopeasti, eikä lainaan kuulu mitään piilokuluja kuten joihinkin muihin vastaavanlaisiin lainoihin voi kuulua.

Lainapäätös jo 5 minuutissa ja maksuaikaa tarjolla jopa 5 vuoteen saakka.

Lendo
 • Lainaa 500 - 60 000€ 
 • Ikäraja 20 v
 • Jos et halua tehdä vertailua itse!
3

Lendo helpottaa paljon lainojen vertailua ja valintaa, sillä se tekee isoimmat osat urakasta sinun puolestasi.

Jos siis tahdot päästä vähemmällä vaivalla, niin anna homma Lendon harteille ja valitse sitten vain lopulta lainatarjouksista se p​aras.

Helppo tapa saada hyviä lainoja tilanteessa kuin tilanteessa!​

vertaaensin
 • Lainaa 500 - 60 000 € 
 • Ikäraja 18v
 • Helppo tapa löytää edullinen laina haluamillasi ehdoilla

Vertaaensin.fi palvelu on nimensä mukaisesti tehty auttamaan sinua vertailemaan lainoja erittäin helposti ja tätä kautta onkin helppoa löytää edullisia lainoja juuri niillä ehdoilla mitä lainaltasi toivot.

​Halusit sitten 500e lainaa tai suurta 10 tuhansien eurojen lainaa, voit tämän palvelun kautta kilpailuttaa nopeasti lainat ja selvittää mistä paras laina sinun tarpeisiisi löytyy juuri nyt.

Palvelun käyttö ei maksa mitään, eikä sinun ole myöskään pakko ottaa lainaa mistään paikasta.​

Lisäksi tarjolla myöskin seuraavia uudistuneita lainoja

Jos kuitenkin ehdottomasti tahdot hakea lainaa ulkomailta tai Virosta, on se täysin mahdollista suomalaisena. Ole kuitenkin tarkkana ja yritä lukea kokemuksia lainapaikoista ennen kuin niistä haet lainaa. Jos ongelmia nimittäin tulee, on niitä todella paljon vaikeampi selvittää ulkomailla kuin jos lainapaikka on Suomessa.

 • tammikuu 30, 2019
 • Lainat