Lainaa Virosta (2019) – Kannattaako Hakea?

EU:n sisällä on rahan vapaaliikkuvuus, jonka takia suomalaisetkin saavat aivan vapaasti hakea lainaa Virosta tai muista EU -maista jos niin haluavat. Kannattaako näin kuitenkaan tehdä, vai ottaa vain se laina Suomesta?

Iso syy miksi Virosta voisi lainaa hakea on se, että siellä on käytössä sama valuutta kuin meillä Suomessa. Eri valuutoissa lainaaminen tuo aina enemmän riskiä, sillä valuuttakurssien vaihtuminen voi tehdä lainasta entistä kalliimman, tai myös joskus halvemman. Pahimmillaan se voi kuitenkin johtaa todella pahoihin ongelmiin kuten 90-luvun lamasta opittiin, jonka takia sitä ei kannata tehdä ellei todella tiedä mitä on tekemässä.

Lainaa Virosta

Tätä riskiä ei kuitenkaan ole kun lainataan Virosta, ja tämän takia osa suomalaisista onkin harkinnut lainan hakemista ulkomailta. Syitä tälle on monia, kuten mahdollisuus saada edullisempaa lainaa ja joidenkin idea saada lainaa ilman luottotietoja kun hakee sitä ulkomailta.

Valitettavasti luottotietojen puutetta ei yleensä paikkaa se että lainaa haetaan ulkomailta, sillä ulkomaalaiset tarkistavat suomalaisten luottotiedot siinä missä paikalliset lainapaikatkin, varsinkin kun puhutaan naapurimaasta. Tämän takia et saa lainaa ilman luottotietoja sen paremmin Virosta kuin Suomestakaan, ainakaan yleensä luotettavista paikoista. En nyt sano että sitä ei tapahtuisi, mutta sen varaan ei kannata laskea ja olisin hieman skeptinen paikoille jotka tälläistä lainaa edes myöntäisivät.​

Mitä tulee toiseen kohtaan, on totta että joskus lainaa ulkomailta saa halvemmalla kuin Suomesta. Onko tämä alennus kuitenkin hintansa väärti? Katsotaanpa tilannetta hieman tarkemmin.

Kannattaako hakea pikavippi tai lainaa virosta?​

Suurin etu miksi hakea pikavippi Virosta on yleensä se, että sitä voisi saada edullisemmin. Paremmilla ehdoilla sitä harvemmin saa, ja vippimarkkinat ovat Suomessa selvästi tiukemmin säädellyt kuin monessa muussa maassa. Suomen pikavipit ovat keskimäärin sieltä edullisemmasta päästä verrattuna moniin maihin.

Nykyään on myös mahdollista hakea joistakin Virolaisista pankeista lainaa suoraan netin kautta ihan suomeksi, heidän tuodessaan tuotteensa myös suomalaisten tarjolle. Mitä näitä tarjouksia kuitenkin olen katsonut, saa lainaa ihan yhtä hyvillä ehdoilla ja hinnoilla muistakin paikoista, kun tietää mistä kannattaa sellainen hakea.

Mitä sitten on riskinä silloin, jos otetaankin laina Virosta? No isoimpina ovat mm.​

 • Toimit ulkomaalaisen toimijan kanssa, ja jos riitaa tulisi, joudut todennäköisesti hoitamaan asiaa Viron lakien ja tuomioistuinten mukaan.
 • Suomalaiset lainanantajat joutuvat rekisteröimään itsensä lainaajarekisteriin, joka aika hyvin estää epäluotettavien toimijoiden tulemista markkinoille. Virossa on vaikeampi tietää kuinka luotettava laina kyseessä on.
 • Monet kuluttujaa ja tässä tapauksessa lainaajaa suojaavat pykälät ja asetukset eivät päde ainakaan yhtä hyvin ulkomailta lainatessa.

Yleistyksenä sanoisinkin, että nykyisillä lainamarkkinoilla ei ole oikein niin merkittävää etua hakea pikalaina Virosta, että se kannattaisi tehdä. Riskit ovat kovemmat, mutta edut jäävät todella pieniksi, jos niitä on edes ollenkaan. Asia voi olla eri todella suurissa lainoissa, mutta normaaleissa kuluttajille tarjottavissa lainoissa en suosittele ainakaan yksin lähtemään etsimään Virosta sitä parempaa lainaa.

Jos katsotaan vaikka näitä seuraavia suomalaisille tarjolla olevia lainoja, niin niistä sopivan ja vaikka edullisimman valitseminen antaa useimmille aivan hyvän lainan, ilman että tarvitsee alkaa riskeerata ja kikkailla ulkomaalaisten lainojen haun kanssa.

(HUOM! On eria asia hakea lainaa ulkomaalaiselta toimijalta joka tarjoaa sitä Suomessa ja on täällä rekisteröitynyt, kuin jos paikalla ei ole virallista toimintaa Suomessa. Tämä artikkeli käsittelleekin tuota jälkimmäistä tilannetta)​

Ferratum
 • Lainaa 100 - 2000€ 
 • Ikäraja 21 v
 • Uusille lainaajille tarjolla 30 päivän koroton pikalaina

Hae Lainaa Tästä >>


Vuoden 2018 alussa uudistunut Ferratum tarjoaa nykyään joustavaa luottoa jota voi nostaa käyttöönsä ensimmäsen noston jälkeen täysin 24/7 kellon ympäri.

Uusille asiakkaille tarjolla oleva 30 päivän koroton maksuaika ja ilmainen ensinosto tekeekin tästä erityisesti heille erään kovimmista tarjouksista pikalainojen suhteen vuonna 2018!​

LainastoPikalaina
 • Lainaa 100 - 400€ 
 • Ikäraja 18v
 • Edullinen ja helposti saatava pieni pikalaina 12 kk maksuajalla

Hae Lainaa Tästä >>


Lainastolla on tarjolla muitakin lainoja, mutta heidän pieni vippinsä vuoden maksuajalla on heidän paras tarjouksensa.

Tämä onkin laina, jota on hyvin helppo, nopea ja vaivaton saada, ja joka vielä on moniin kilpailijoihin verrattuna hyvin edullinen.

Erinomainen valinta, jos pieni vippi pidemmällä maksuajalla kiinnostaa.​

Bondora
 • Lainaa 500 - 10000 € 
 • Ikäraja 21v
 • Nopeasti saatava laina edullisella korolla ja monilla laina-ajoilla

Hae Lainaa Tästä >>


Bondoran kautta voit hakea suoraan edullista hieman kookkaampaa lainaa. 

Lainan saat nopeasti, eikä lainaan kuulu mitään piilokuluja kuten joihinkin muihin vastaavanlaisiin lainoihin voi kuulua.

Lainapäätös jo 5 minuutissa ja maksuaikaa tarjolla jopa 5 vuoteen saakka.

Creditstar
 • Lainaa 100 - 2000€ 
 • Ikäraja 18 v
 • Joustava tililuotto, jonka maksuajan saat päättää itse!

Hae Lainaa Tästä >>


Creditstar on nopeasti suosiotaan kasvattava tililuottopalvelu, jonka avulla kaikki yli 18 vuotiaat suomalaiset voivat hakea helppoa ja kohtuuhintaista lainaa joustavin ehdoin.

Jos etsit pienempää tai hieman suurempaa luottoa, jota voit käyttää melkein täysin niin kuin haluat maksamatta siitä liikaa, kannattaa kurkata Creditstarin luottotili!​

bankNorwegian
 • Lainaa 100 - 50000€ 
 • Ikäraja 23 v
 • Todella edullista pankkilainaa, jota on kuitenkin helppo myös hakea!

Hae Lainaa Tästä >>


Bank Norwegianin kunnianhimoinen tavoite on ollut yhdistää sekä pankkilainojen edullisuus sekä pikalainojen helppous ja nopeus.

Se tarjoaakin suurempia lainoja pankkilainojen koroin, mutta lainoina joita voi kuitenkin hakea helposti ja nopeasti verkosta. Jos tahdot edullista ja suurempaa lainaa, on Bank Norwegian sinulle!​

Eikö ylläolevat lainat olleet aivan sitä mitä etsit? Katso tämä laajempi lista tarjolla olevista lainoista ja katso  sieltä paremmin sopiva laina!

Jos kuitenkin ehdottomasti tahdot hakea lainaa ulkomailta tai Virosta, on se täysin mahdollista suomalaisena. Ole kuitenkin tarkkana ja yritä lukea kokemuksia lainapaikoista ennen kuin niistä haet lainaa. Jos ongelmia nimittäin tulee, on niitä todella paljon vaikeampi selvittää ulkomailla kuin jos lainapaikka on Suomessa.

 • tammikuu 30, 2019
 • Lainat