Lainaa Ulkomailta (2019) – Kannattaako Hakea?

Suomalaiset voivat aivan vapaasti hakea lainaa myös ulkomailta, mutta isompi kysymys yleensä on että kannattako niin tehdä.

Valitettavasti tähänkään kysymykseen ei ole yksiselitteistä vastausta. Ulkomailta lainaamisessa on omat etunsa ja haittansa, jotka riippuvat erityisesti tilanteesta ja millaisesta lainasta puhutaan. Tässä artikkelissa tarkastelen muutamia yleisimpiä tavalliselle tallaajalle olevia mahdollisuuksia ja niiden kannattavuutta.

Kaikki tilanteita ei voida tässä käydä läpi, mutta uskon että nämä ovat ne jotka koskettavat eniten meitä tavallisia ei-miljonäärejä tai valtavia yrityksiä​.

Lainaaminen muussa valuutassa kuin eurossa

Ensiksi voisin sanoa, että kannattaa olla todella varovainen jos aikoo lainata jossain toisessa valuutassa kuin eurossa. Nimittäin tällöin tulee lainariskin lisäksi myös se riski, että valuuttakurssit heiluvat lainan aikana ja tekevät siitä joko kalliimman tai edullisemman. Joskus tämä voi olla eduksi, jos on hyvä tuuri. Pahimmillaan se voi kuitenkin johtaa niin kalliiseen lainaa että sitä ei ole mahdollista maksaa takaisin kuten moni valitettavasti huomasi 90- luvun laman aikana.

Tämän takia en suosittele tätä vaihtoehtoa ellet todella tiedä mitä olet tekemässä ja olet valmis esimerkiksi vivuttamaan kurssimuutoksia vastaan. Yleensä ei kuitenkaan ole järkeä tälläisiä alkaa tehdä ellei lainat ole todella suuria ja säästöt voivat olla merkittäviä.​

Lainaaminen toisesta EU valtiosta

Yleensä jos puhutaan lainan ottamisesta ulkomailta, puhutaan EU -maista ja yleensä vielä euromaista. Tällöin tukenasi onkin yhteinen talousunioni ja valuutta, joka helpottaa paljonkin lainaamista ja sen käytännön asioita.

Lainaa Ulkomailta

Suomalainen voi tietenkin hakea lainaa vapaasti toisesta EU-maasta, mutta usein se ei ole välttämättä kovin helppoa. Esimerkiksi kun katsotaan näitä suomalaisille tarjolla olevia nettilainoja, vaativat kaikki niistä jotakuinkin joko asuinpaikan Suomessa tai suomenkansalaisuuden. Sama koskee usein muissa EU-maissa tarjottavia lainoja.​

Syynä on yleensä se, että jos lainataan tai otetaan lainaa ulkomailta, on aika vaikea lähteä asiaa selvittämään jos vaikeuksia tai selkkauksia tulee. Velkaa on myös aika mahdoton periä ulkomailta, jonka takia kovin helposti sitä ei myöskään sinne lainata.

Vaikka tämä onkin teoriassa siis mahdollista, on se vaikeaa jos ei omaa suhteita tai puhuta ihan eri kokoluokan lainoista mitä nettilainoissa on kyse.​

Pikavippi ulkomailta mutta Suomessa?

Monet ulkomaalaiset firmat tarjoavat nykyään kuitenkin lainoja myös suomalaisille. Jonkin määritelmän mukaan tämäkin voisi olla lainaamista ulkomailta, mutta asia hoituu hyvin eri tavalla kun homma menee näin.

Nimittäin lainapaikat jotka tarjoavat lainoja suomalaisille suoraan, joutuvat ilmoittamaan itsensä lainanantajarekisteriin ja täten rekisteeröitymään. Tämä on lisännyt pikavippien luotettavuutta, ja estänyt hämäräperäisten toimijoiden tulemista markkinoille.

Näiden pikalainojen ja vippien ottaminen on ihan ok, ja toimii jotakuinkin samalla tavalla kuin jos lainaisit täysin suomalaiselta firmalta. Kyseisillä toimijoilla on lähes aina Suomessa sivukonttori, joka hoitaa asiat jos ongelmia tulisikin.

Tämä onkin ehkä ainoa keino jolla suosittelen että voit hakea pientä "lainaa ulkomailta". Tavallaanhan se ei ehkä ole ulkomailta lainaamista, mutta tavallaan kyllä.

Miksi ei kannata ottaa pikavippiä ulkomailta​

Yleisesti sanoisin että ilman painavaa syytä ei tavallisen ihmisen kannata alkaa hakea itse lainaa ulkomailta. Suomalaiset nettilainat ovat yleensä hyvinkin kilpailukykyisiä moniin maihin verrattuna, ja lainsäädäntö on kuluttajan puolella vahvemmin kuin monessa maassa. Ja mikäli luottotietojen menetys on se syy miksi ajattelit lainaa ulkomailta hakea, ei se usein auta sillä hekin voivat tarkistaa luottotietosi ja näin tekevät jos aikovat suostua suomalaiselle lainaa antamaan.

Ulkomailta lainaamisessa tulee taas monia heikkouksia, kuten suuremmat ongelmat jos ongelmia tulee, heikompi mahdollisuus selvittää lainaajien luotettavuutta ja muut kasvaneet riskit. Yleisesti, jos tulee ongelma vaikka ranskalaisen lainaajan kanssa, on sitä todella työlästä ja kallista yleensä lähteä selvittämään.​

Suomessa on myös tarjolla monenlaisia lainoja, niin pikavippejä kuin kulutusluottoja. Kun valitset niistä ne parhaat, on vaikea itse saada parempia lainoja ulkomailtakaan, jos edes mahdollista.

Tässä esimerkiksi muutamia parhaita lainoja mitä Suomessa on suomalaisille tarjolla vuonna 2018. Yleensä parempi on ottaa joku näistä, kun alkaa taistella muiden maiden lainaajien kanssa.​

Ferratum
 • Lainaa 100 - 2000€ 
 • Ikäraja 21 v
 • Uusille lainaajille tarjolla 30 päivän koroton pikalaina

Hae Lainaa Tästä >>


Vuoden 2018 alussa uudistunut Ferratum tarjoaa nykyään joustavaa luottoa jota voi nostaa käyttöönsä ensimmäsen noston jälkeen täysin 24/7 kellon ympäri.

Uusille asiakkaille tarjolla oleva 30 päivän koroton maksuaika ja ilmainen ensinosto tekeekin tästä erityisesti heille erään kovimmista tarjouksista pikalainojen suhteen vuonna 2018!​

LainastoPikalaina
 • Lainaa 100 - 400€ 
 • Ikäraja 18v
 • Edullinen ja helposti saatava pieni pikalaina 12 kk maksuajalla

Hae Lainaa Tästä >>


Lainastolla on tarjolla muitakin lainoja, mutta heidän pieni vippinsä vuoden maksuajalla on heidän paras tarjouksensa.

Tämä onkin laina, jota on hyvin helppo, nopea ja vaivaton saada, ja joka vielä on moniin kilpailijoihin verrattuna hyvin edullinen.

Erinomainen valinta, jos pieni vippi pidemmällä maksuajalla kiinnostaa.​

Bondora
 • Lainaa 500 - 10000 € 
 • Ikäraja 21v
 • Nopeasti saatava laina edullisella korolla ja monilla laina-ajoilla

Hae Lainaa Tästä >>


Bondoran kautta voit hakea suoraan edullista hieman kookkaampaa lainaa. 

Lainan saat nopeasti, eikä lainaan kuulu mitään piilokuluja kuten joihinkin muihin vastaavanlaisiin lainoihin voi kuulua.

Lainapäätös jo 5 minuutissa ja maksuaikaa tarjolla jopa 5 vuoteen saakka.

Creditstar
 • Lainaa 100 - 2000€ 
 • Ikäraja 18 v
 • Joustava tililuotto, jonka maksuajan saat päättää itse!

Hae Lainaa Tästä >>


Creditstar on nopeasti suosiotaan kasvattava tililuottopalvelu, jonka avulla kaikki yli 18 vuotiaat suomalaiset voivat hakea helppoa ja kohtuuhintaista lainaa joustavin ehdoin.

Jos etsit pienempää tai hieman suurempaa luottoa, jota voit käyttää melkein täysin niin kuin haluat maksamatta siitä liikaa, kannattaa kurkata Creditstarin luottotili!​

bankNorwegian
 • Lainaa 100 - 50000€ 
 • Ikäraja 23 v
 • Todella edullista pankkilainaa, jota on kuitenkin helppo myös hakea!

Hae Lainaa Tästä >>


Bank Norwegianin kunnianhimoinen tavoite on ollut yhdistää sekä pankkilainojen edullisuus sekä pikalainojen helppous ja nopeus.

Se tarjoaakin suurempia lainoja pankkilainojen koroin, mutta lainoina joita voi kuitenkin hakea helposti ja nopeasti verkosta. Jos tahdot edullista ja suurempaa lainaa, on Bank Norwegian sinulle!​

Eikö ylläolevat lainat olleet aivan sitä mitä etsit? Katso tämä laajempi lista tarjolla olevista lainoista ja katso  sieltä paremmin sopiva laina!

Voit kuitenkin aina hakea lainan Virosta tai pikavipin ulkomailta jos niin haluat. Niiden kanssa kannattaa vain olla todella tarkkana, ja miettiä onko se sen ylimääräisen vaivan arvoista. Mielestäni ei, mutta voit tietenkin olla eri mieltäkin.

 • tammikuu 18, 2019
 • Lainat